Laden afbeelding...

Welkom op Glasvezel voor Sint Anthonis

Ja, ik spreek mijn voorkeur uit voor Glasvezel !!!

Laden afbeelding...

Home

Nieuws

Waarom is Glasvezel beter?

Wat is Glasvezel?

Laat je stem horen !!!

LVCNET zoekt vrijwilligers!!!

Meest gestelde vragen

Zelf vragen stellen

Links

De echte waarheid over Glasvezel versus Ziggo's waarheid over Glasvezel

Het wordt eens hoog tijd om de misleidende beweringen van Ziggo te ontmaskeren en duidelijk te maken voor iedereen die het aan de kennis ontbreekt, dat Ziggo de mensen misleid met hun slimme marketing.
Als je in google zoekt op Glasvezel zul je vaak Ziggo's website Glasvezel Feiten & Fictie - Wat is beter, glasvezel of kabel? bovenaan in de zoekopdracht tegen komen.
Op deze website suggereert Ziggo dat zij een betere verbinding leveren als Glasvezel of dat je niet meer nodig hebt als wat Ziggo levert.
Dit is niets meer als slimme marketing waar helaas veel mensen voor vallen.
De waarheid is dat Ziggo zonder Glasvezel nergens zou zijn.
Van de ene kant suggereren ze beter en sneller te zijn als Glasvezel maar van de andere kant stellen ze wel dat 98% van hun netwerk al glasvezel is!
De waarheid is dat, als Ziggo zonder Glasvezel in hun netwerk hun diensten zou moeten aanbieden, ze dan niet meer als de snelheid van 10 a 15 jaar terug zouden kunnen leveren.
Ziggo vergelijkt hun netwerk met een 100mbit Glasvezel verbinding terwijl nu al consumenten Glasvezel verbindingen van 500mbit of zelfs 1gbit (1000mbit) worden geleverd.
Waarom laat Ziggo Glasvezel verbindingen van meer als 100mbit buiten beschouwing bij hun vergelijk?
Het antwoord is simpel.
Het is niets meer als een slimme marketingtruc waar iemand met kennis van zaken geen spaan van heel laat!
Ziggo legt het nu al af tegen Glasvezel en daar kan slimme marketing niet aan veranderen.
De waarheid is dat kabelaars als Ziggo niet tegen Glasvezel op kunnen.
Met Glasvezel, en dan bedoel ik fiber to the home (ftth) oftewel Glasvezel tot in Uw huis, bent U beter af.
Als eerste is de snelheid van Glasvezel zoals die in Nederland geleverd wordt symetrisch oftewel de snelheid van de upload en download zijn even snel.
Dat krijg je niet bij een kabelaar zoals Ziggo, UPC of welke kabelaar ook.
Glasvezel is ook de meest stabiele verbinding die er leverbaar is en alle koperen kabels die er tussen zitten maken de verbinding onstabieler en beperken de haalbare snelheid van de internet verbinding.
De waarheid is dat de vervanging van het laatste stukje koper van de wijkcentrale naar je huis voor kabelaars het duurste is om te vervangen en daarom zullen kabelaars de stap om glasvezel tot in Uw huis aan te leggen pas nemen als ze zien dat consumenten door hun slimme maketing verhaal heen prikken en allemaal voor glasvezel gaan kiezen.
Natuurlijk blijft het wel zo dat een Glasvezel verbinding zo goed is als de dienstenprovider die je kiest.
Als je een Glasvezel abbonnement kiest van een budget provider die zijn zaken niet goed voor elkaar heeft dan kan je natuurlijk alsnog problemen krijgen.
Kies je echter een Glasvezel abbonnement van een kwaliteits provider zoals bijvoorbeeld XS4ALL dan kun je echter geen stabielere verbinding krijgen en hebben kabelaars als Ziggo het nakijken.
Helaas bied XS4ALL op dit moment nog geen snellere Glasvezel verbinding als 100mbit en zullen ze hun aanbod snel moeten uitbreiden met een 500mbit abonnement of meer om hun goede naam als vooruitstrevende kwaliteits provider niet te verliezen.
Voor mij blijft XS4ALL echter de beste dienstenprovider zoals ook de consumentenbond ook bevestigd.
Over ISDN, ADSL, VDSL en VDSL2 kan ik kort zijn.
Deze type internet verbindingen zijn achterhaald en bestaan alleen nog maar omdat de uitrol van Glasvezel in Nederland nog jaren gaat duren en netwerkbeheerders als KPN geen ander antwoord hebben op Glasvezel en Kabelaars als Ziggo, als met het gebruik van deze achterhaalde technieken die nog over oude koperen kabels, die eigenlijk alleen bedoeld waren voor telefonie, kunnen communiceren.
Het enigste waar ik Ziggo wel op moet complimenteren is dat zij +/- 10 jaar voordat KPN tot inzicht kwam dat Glasvezel de toekomst had, hun netwerk tot in de wijkcentrales al heeft voorzien van Glasvezel.
Daarom loopt KPN nu 10 jaar achter met zijn ouderwetse verbindingen op kabelaars zoals Ziggo.