Laden afbeelding...

Welkom op Glasvezel voor Sint Anthonis

Ja, ik spreek mijn voorkeur uit voor Glasvezel !!!

Laden afbeelding...

Home

Nieuws

Waarom is Glasvezel beter?

Wat is Glasvezel?

Laat je stem horen !!!

LVCNET zoekt vrijwilligers!!!

Meest gestelde vragen

Zelf vragen stellen

Links

Wat wordt er bedoeld met Glasvezel is stabieler, ADSL en kabel werken toch ook goed?

Het verzenden van data gaat gepaard met dataverlies maar dit wordt opgelost door data opnieuw te verzenden.
Als je internet, wordt de data die je ontvangt en verzend in kleine pakketjes verstuurd.
Dit wordt gedaan met het TCP/IP protocol.
Als een data pakketje is aangekomen wordt gecheckt of het foutloos is aangekomen.
Is dat niet het geval dan wordt er door het TCP/IP protocol gevraagd aan de verzender om het pakketje opnieuw te versturen.
Zo komt het internet verkeer bij je binnen met een vorm van foutcorrectie die er voor zorgt dat 'alles' ook echt binnen komt (als er niet teveel fouten optreden).
Het opnieuw verzenden van een data pakketje wordt echter niet tot in het oneindige opnieuw geprobeerd en dus zal niet altijd alle data aankomen.
Je krijgt daar geen melding van en vaak merk je niet eens dat niet alles binnen is gekomen.
Mensen die echter regelmatig grote bestanden via internet kopieren kennen echter het probleem dat de bestanden niet altijd foutloos binnen komen.
De onbetrouwbaarheid van de verbinding en het niet tot in het oneindige opnieuw proberen te verzenden van data is hier de oorzaak van.
Oorzaken hiervan kunnen storing op de lijn of een overbelaste verbinding zijn.
Overcapaciteit en zoveel mogelijk storingsvrije verbindingen zijn daarvoor de oplossing en Glasvezel is daarop het antwoord!
Glasvezel heeft weinig tot geen herverzending van pakketjes nodig om data foutloos te verzenden omdat Glasvezel ongevoelig is voor storingen van buitenaf.
ADSL daarentegen heeft dat veelvuldig nodig en heeft buiten de controle op TCP/IP niveau ook nog extra CRC-checking in het ADSL modem nodig om data enigszinds goed aan te laten komen.
Ook kabel werkt wat dat betreft minder betrouwbaar als Glasvezel maar ADSL is toch wel de minst betrouwbare data verbinding van de 3 die we nu vergelijken.
Natuurlijk is dit probleem bij ADSL groter als je verder van de telefooncentrale zit maar ook als je korter van de telefooncentrale zit en de kwaliteit van je lijn is slecht kan het problemen opleveren.
Niet alleen bij het verzenden of ontvangen van grote datapakketten waar geen fout in mag zitten zul je dit merken maar ook realtime dataverbindingen als Telefonie, TV en Radio zul je merken als je dataverbinding steeds opnieuw stukjes data opnieuw moet gaan versturen.
Daarom is bijvoorbeeld een 10Mbit ADSL verbinding niet 10 keer zo langzaam als een 100Mbit Glasvezelverbinding maar door het vaak opnieuw moeten sturen van data wordt dat verschil dus alleen maar groter.
Er zijn meer redenen te bedenken waardoor pakketjes niet goed aankomen en er gevraagd wordt aan de verzender om deze opnieuw te verzenden maar overbelaste en/of storende verbindingen zijn toch wel de 2 hoofdoorzaken.
Voor meer (diepgaande) technische info zie deze wiki pagina.